Ingredienser
3 st ägg
2 1/2 dl socker
200g smör
250g vit choklad
2 msk konjak (kan bytas ut mot någon likör eller juice)
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
200g smör
250g vit choklad
2 msk konjak (kan bytas ut mot någon likör eller juice)
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker
150g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker
Baka Vit kladdkaka
1.) Vispa
ägg och socker pösigt.
2.) Smält smöret och ta av det från plattan.
3.) Hacka
chokladen och rör i den. Rör om tills den smält. Häll
chokladblandningen, mjölet och konjaken i äggvispet.
4.) Häll smeten i en
smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5.) Grädda i
nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 min. Låt kallna och ställ i
kylen.
6.) Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och ta av från
plattan. Rör ner chokladen. Rör tills den smält.
7.) Låt glasyren halvstelna
ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.