Vit kladdkaka

Ingredienser
3 st  ägg
2 1/2  dl socker
200g  smör
250g  vit choklad
2 msk  konjak (kan bytas ut mot någon likör eller juice)
2 dl  vetemjöl
 
Glasyr:
150g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker
 

Baka Vit kladdkaka

1.) Vispa ägg och socker pösigt. 
2.) Smält smöret och ta av det från plattan. 
3.) Hacka chokladen och rör i den. Rör om tills den smält. Häll chokladblandningen, mjölet och konjaken i äggvispet. 
4.) Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
5.) Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 min. Låt kallna och ställ i kylen. 
6.) Hacka chokladen till glasyren. Koka upp grädden och ta av från plattan. Rör ner chokladen. Rör tills den smält. 
7.) Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.