Kladdkaka utan ägg

Ingredienser:

2,5 dl  socker
50g  smör
1,5 dl  mjölk
4 msk  kakao
2,5 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt


 Baka Kladdkaka utan ägg


1.) Värm ugnen till 175 grader.
2.) Smält smöret och ta bort det från värmen. Rör ner socker och smöret med 1 msk mjölk.
3.) Blanda övriga torra ingredienserna och tillsätt dessa efter hand med resten av mjölken i smeten.
4.) Blanda väl till en fin och slät smet.
5.) Smörj en form med smör, c:a 24 cm i diameter. Bröa formen med ströbröd.
6.) Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen.
7.) Grädda i ca 25-30 minuter
8.) Ta ut kakan och låt den svalna och gärna stå i kylen en stund för fastare form.